måndag 2 maj 2011

Eukanuba Competition

Ja då var årets första tävling för oss till ända, Eukanuba competition.

Vi tyckte det var bra och roliga rutor, avstånd och svårighet höll elitnivå.Tror dock att vinden, terrängen och skyttarnas placering ställde till det lite för många hundar under gårdagen. Kanske har man inte heller kommit igång riktigt efter den långa vintervilan.....
Fredrik och Knox slutade på en delad 5:e plac med 94p. Han dippade något på två stationer som drog ner lite. Annars klarade han målet att va bland topp tio!


 Knox 4 månader

Tyvärr började Weasel löpa kvällen innan, så typiskt. Hade verkligen sett fram emot att starta henne inviduellt i år. Förra året löpte hon också bort denna tävling, samt RM. Kanske nästa hund blir en hane ändå?!
Startade min unga Ferret som det var tänkt. Två stationer blev för svåra för henne. I övrigt nöjd med de resterande fyra stationerna, med tanke på svårighetsgraden. Fick ta några extra stopp och tecken som drog ner poängen. I övrigt mycket nöjd med henne under dagen, hon höll ihop fint och känns mycket stadig och balanserad.
Vi blev iallafall ordentligt taggade att komma igång och träna lite mer!!
Roligt var det också att komma ut och träffa alla retrieverentusiaster efter den länga vintern. Både gamla och nya ansikten!!
Ett stort tack skickar vi till provledningen och alla duktiga funktionärer! Tänk på att utan dessa blir det inga prov alls! Fler resultat finns på SSrk/Östra.

Nu har vi vårt B-prov Uppsala vår nästa helg. Mycket att rodda ihop denna vecka, hoppas att tiden inte springer ifrån oss. Alla funktionärer kommer få mail med mer info i mitten av veckan.

Valparna växer och mår bra och Aquila är jätteduktig och fin med dem. Nu börjar de gula få fina pigment och nosarna börjar mörkna. Snart kommer de öppna ögonen och då brukar allt gå så fort. Lite fler bilder kommer inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar