fredag 1 februari 2013

Vi går mot ljusare tider!



Nu har tiden rusat iväg igen och vi har kommit in i februari. Det märks att det blir ljusare för var dag och vi har till och med hunnit ut för att tränat tillsammans efter Fredriks jobb denna vecka!

Om drygt en vecka ska vi iväg och ta ultraljud på Weasel och vi hoppas att det finns smått därinne.

En hund i Weasel-Tex kullen, R. Tex Tracer som bor hos familjen Odenmark är nu röntgad HD A och ED 0. Han är även testad CNM fri. Nu väntar vi på att några till ska iväg för att röntgas närmsta tiden och vi håller tummarna att det ser fint ut.

Tyvärr är inte allt positivt....
Fina R. Tex Triumph " Iver" har tyvärr fått somna in alldeles för tidigt...
Detta efter en tidigare skada som gjorde det omöjligt för honom att få ett fortsatt bra liv.
Vi känner med dig och tänker på dig, Terese Laurent. Kram från oss....


Nu väntar vi på att Lina ska börja löpa som planerat i februari. Hon kommer då paras med Torbjörn Augustinssons Lowflyer Nip.

Vi kör på med en hel del träningar och det har fungerat fint trots vinter och snö. I går hade vi ett trevligt gäng från Gotland här och idag blir det Walk Up träning för Ökl/ Ekl hundar här hemma.
Lite kallt nu på morgonen, men vi hoppas solen värmer lika skönt som igår och att vi får en toppen dag! Imorgon uppstart för en ny unghundsgrupp fortsättning.

Snön har minskat rejält de senaste dagarna och nu har vi ett perfekt underlag för träning!

Har länge velat skriva lite om vår träning av spaniel och retriever.
Tiden har inte riktigt funnits, men nu gör vi ett försök att på denna sida skriva lite om vårat tänk till träningen av dessa underbara jakthundar!
Här kommer ni kunna följa en del av träningen av våra hundar. Både från valp tiden då man sätter den viktiga grunden och till de lite mer erfarna hundarna. Här kommer vi även lägga ut en del tänk från olika kurser vi håller. Hoppas kunna få till lite bilder framöver. Givetvis vill vi ha godkännande från deltagarna innan bilder läggs ut.

Vi har nu en Youtube kanal där vi lägger ut lite filmklipp från träningar av egna hundar, valpköpare och från kurser. Sök på Reedsweepers för att hitta oss!
Vi finns nu även på FB under Reedsweepers Gundogs. 
Välkomna!

Vacker och kall januari dag
Januari

Något suddig bild, men tycker den är så fin ändå.
Jesper och My 3 månader



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar