måndag 21 oktober 2013

Nya fina resultat!

Några intensiva dagar......
Först vill vi börja med att gratulera Sandra Jansson och R. Blue Steel som för två veckor sedan vann DM i brukssök. I torsdags startade de på sitt första A-prov och blev 3:e placerade med CK!! På gårdagens A-prov gick de till finalen, men föll tyvärr på den sista fågeln. Men en härlig bedrift av ett duktigt ekipage!!
Roligt att se er under gårdagens prov.

R. Blue Steel 


Weasel har gjort två starter på A-prov under denna vecka som gått. I fredags tog vi oss till final tillsammans med fyra andra ekipage av totalt 18 startande hundar! Detta prov gick på änder. Tre såtar var vi med på.  Vi föll på en fågel i finalen och fick då ett 3:e pris. Igår var vi på ett A-prov som mestadels gick som walk up på främst fältfågel, vi tog oss vidare till den avslutande driven tillsammans med 5 andra ekipage av totalt 17 startande. Idag fick vi in alla fåglar, men jag kunde ha handlat henne mycket bättre än vad jag gjorde på de dolda apporterna. Ett 3.e pris blev det även denna gång. Någon riktigt fin markering gjorde hon också;)
En trevlig dag i vackert men lite kyligt väder, -6 grader på morgonen.
Känner att vi skulle behövt mycket mer tid för egen träning och finslipning av en del detaljer i närsök och linjer. Det är ju alltid en färskvara. Så tråkigt att falla bort på sånt:( 
I övrigt är hon helt underbar att gå med på både jakt och prov  min fina Weasel!
Nu laddar vi om för RM och hoppas vi hinner med lite träning under de närmaste dagarna.

Vi vill också passa på att gratulera vår vän  Marie Ahlgren och Justlike Edgar Davis som i söndags klarade sitt praktiska prov och därmed blev SE (J)CH och som igår vann A-provet och fick Cert!!
Stort grattis till er och till uppfödaren Sören Norén!

Nedan lite vyer över gårdagens A-prov på fältfågel och änder.





I lördags startade jag Lina på fältprov igen, det andra för i år. Jag är mycket nöjd med hennes arbete och hon går hårt i marken och är riktigt rolig att föra. Fyra stötar och en fälld fågel fick vi under dagen.
Detta gav oss en 3:e placering med CK! Det var ett starkt startfält och fyra hundar blev placerade totalt. Grattis alla pristagare!
Nu tränar vi vidare och hoppas kunna starta cocker SM i mitten av november.

Pristagarna på SKL provet i Strängnäs

En fin jaktdag i trevligt sällskap på bästa stället hann vi med i söndags. Lite kallt med och is på dammarna men det blev en lyckad dag ändå:)
Mias hundar Ove och Sally, Fredrik & Igor, jag och My & Weasel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar