onsdag 30 oktober 2013

Nyheter i kenneln

Nu går vi snart in i november och retriever proven är slut för våran del i år.
Kan väl konstatera att det varit lite motigt på prov och tävlingsfronten för egen del under året. Vi har insett att vi har alldeles för många hundar i kenneln och för lite tid till träning med varje individ. Det blir varken hackat eller malet....Vi hade också tre kullar under våren som tagit mycket av vår tid. Därför har vi tagit ett tufft, men klokt beslut att minska ner hundarna i flocken, de som inte ska gå vidare i avel av någon anledning har fått/får nya och mycket bra hem under hösten....

Men det vi gläds extra mycket åt är alla våra duktiga valpköpare som gjort jättefina resultat under året! Så härligt och ni ska veta att detta betyder mycket för oss:)
Nu senast har Jimmy Nordvoll & R. Troy gjort Gk Kkl och vi ser fram emot att se dem på A-prov under nästa säsong.
Stort grattis också till Lena Haraldsson som tagit sista 1:an på B-prov och sedan ett 2:a pris På A-prov med vår tidigare hund Justlike Black Wasp! Han kan nu titulera sig som Champion! 
Riktigt fint jobbat av er!

Då jag har fler hundar än Fredrik så får han ta över min R. Fury "My"och fortsätta hennes träning. En mycket härlig och lovande unghund efter R. Aquila och halvsyskon med Igor.
Igår fick vi röntgen resultat på My och hon har HD A och ED 0! Grattis också Jonas Bylin som fick HD B och AD 0 på systern R. Hellcat!


My
Valpar planeras R. Trinity har börjat löpa och kommer paras med SE J(A)CH Diawl Bach "Red" i början på nästa vecka. Om allt går fint väntar vi valpar i början på januari.Vi planerar två eller tre kullar under våren, välkommen att höra av er så berättar vi mer om de planerade kullarna. Ev. blir det en cocker kull till våren också.

Sammanfattning av provåret
R. Tex Takida och R. Red Devil har tagit sina 1:a pris i Nkl. Igor slog också till med en vinst på tvådagars WT, Paw of Sweden Cup i augusti. 
Det är alltid roligt att träna unghundar och de båda ska nu tränas vidare under vintern.


Fredrik, My och Igor på jakt

Justlike Fast Weasel har varit ute på tre A-prov under hösten. Hon har varit med till slutet på två av proven, men fallit på sista apporten:( Två 3:e pris vart resultatet på dessa prov. Två av proven har gått som walk up på fältfågel och ett  på drivna änder.
Har känt att jag kört henne för lite och hon behöver mer kontinuerlig träning.
På A-prov är det snabba beslut som gäller och ibland tar man fel beslut i uppkomna situationer.
Vi startade också på B-prov i Västerås och fick ett 2:a pris. I vår grupp blev det som bäst två 2:or. Hundarna fick det tufft att gå fram och tillbaks över en bred å för att komma ut till söket. Vi jobbade in alla vilt, men fick trycka ett ut över ån några ggr. I övrig ett roligt prov som gick som en walk up.


Weasel


Nu hoppas jag få mer tid och hon kommer tränas under hela året då vi satsar på nästa säsong, detta blir förmodligen hennes sista då hon blir 7 år till våren. Men oavsett resultat så är hon en underbar tik på alla sätt och min härliga jakt kamrat!

Spanielsäsongen har däremot börjat ganska bra med ett 1:a pris Diplom och nu senast 3:e placerad  med 1:a CK för Stawaskogens Joline. Den närmsta tiden blir det mest fokus på henne då vi ser fram emot ett Skl prov och start på  Cocker SM 2013.

Kurser och träningar
Under hösten har vi haft en hel del olika träningar och det är verkligen ett härligt jobb att få vara ute och träffa alla er ambitiösa förare och se så mycket olika hundar i arbete! Tack alla ni!
Många planerade träningar och kurser ligger nu ute på hemsidan. Trots att vi går mot vinter så fylls många träningar på snabbt, vilket såklart är roligt! Vi planerar att köra träningar ända in i mitten av december för att sedan ha ett litet uppehåll över jul och nyår. I mitten av januari kör vi igång igen och hoppas på en vinter med lite snö;)
Förra vintern körde vi på och det gick faktiskt utmärkt!
Hoppas vi ses på någon träning framöver!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar